Ontdek de nieuwe bibwebsite

Sinds 13 juni zit de bibwebsite in een nieuw kleedje. Je vindt er alle info over jouw ontleningen en over de collectie van de bib. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.

 

Volledig mobiel

vrouw bekijkt de bibwebsite op haar smartphone

De nieuwe site ondersteunt mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Je kan overal snel en makkelijk via je smartphone doorheen de catalogus bladeren, of je kan van thuis uit met je tablet snel en eenvoudig je ontleningen verlengen of werken reserveren.

Is het er of is het er niet?

Op de resultatenpagina zie je in één oogopslag een samenvatting van de beschikbaarheid.  Wil je weten waar je een exemplaar kan vinden of je wil graag een exemplaar reserveren, klik dan op de knop 'Vind een exemplaar'.

beschikbaarheid op de resultatenpagina

 

Zoek en vind

Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent helpt de catalogus je verder. De suggesties zijn onderverdeeld in handige rubrieken. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Zoeken

 

Filter je zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

filters

 

Reserveren wordt kinderspel

Elk boek of ander werk in de catalogus heeft slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities of exemplaren beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.  De reserveerknop wordt ook nog eens herhaald onderaan en bovenaan het detailoverzicht van de beschikbaarheid, zo hoef je niet telkens terug naar boven te scrollen.

reserveerknop

 

Nog sneller verlengen

Met Mijn Bibliotheek beheer je jouw ontleningen en reservaties. Meld je aan op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!

Mijn Bibliotheekknop