Niet gevonden wat je zoekt?

Wanneer je een bepaald materiaal niet gevonden hebt in onze bibliotheek, zijn er manier om het toch te kunnen ontlenen. Zo kan je steeds bij onze bibburen terecht, maar ook als dat niet lukt kunnen wij een boek laten overkomen via interbibliothecair leenverkeer of kortweg IBL.

Lenen bij bibburen

Wanneer het boek dat jij wil lezen niet beschikbaar is in onze bibliotheek, is het een goed idee om eens te kijken of een van onze Bibburen het wel ter beschikking heeft.

Met je lenerskaart van Schilde kan je immers bij eender welke Bibbuur terecht om materialen te ontlenen. Bovendien geldt bij hen hetzelfde reglement.

Ook via Mijn Bibliotheek kan je een boek reserveren bij de Bibburen, de voorwaarde is dan wel dat je het boek bij hen gaat halen en het ook naar die bibliotheek terugbrengt.

Lees meer over Bibburen

IBL

IBL of interbibliothecair leenverkeer is een dienst waarbij je een materiaal laat overkomen uit een andere bibliotheek uit Vlaanderen.

Omdat deze materialen via de post worden opgestuurd uit een andere bibliotheek zijn er een aantal voorwaarden aan verbonden. Er kunnen geen boeken aangevraagd worden die minder als een jaar geleden aangekocht werden door de leverende bibliotheek.

De levertermijn bedraag ongeveer een week. Zodra het materiaal toegekomen is ontvang je een seintje. Kom het dan zo snel mogelijk halen, want onze uitleentermijn bij de andere bibliotheek begint ook te lopen.

De kost voor deze dienst bedraagt 5 euro per materiaal. Wanneer wij het materiaal niet kunnen leveren, wordt dit uiteraard niet aangerekend.

Je kan een IBL aanvraag doen via Mijn Bibliotheek of contacteer ons.