Dvd
Engels

The wire : the complete series

Dominic West (acteur), John Doman (acteur), Deirdre Lovejoy (acteur)
Verwikkelingen binnen het drugsmilieu in Baltimore.
Onderwerp
Drugshandel
Titel
The wire : the complete series / created by David Simon
Acteur
Dominic West John Doman Deirdre Lovejoy Wendell Pierce
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2021
24 dvd-video's
Oorspr. opname
2002-2008
Speelduur
60 x 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5051888257852 (box)

Besprekingen

Box met alle vijf seizoenen* (2002-2008) van de Amerikaanse misdaadserie met onder meer Dominic West, John Doman en Frankie Faison. De serie is geschreven door David Simon en Ed Burns en speelt zich af in de stad Baltimore, Maryland. Met als rode draad de drugshandel belicht elk seizoen een ander aspect van deze havenstad, achtereenvolgens de politie, de haven, de lokale politiek, het schoolsysteem en de media. Saul van Stapele (NRC 19-1-'08) noemt het een 'briljante tv-serie': 'Op het eerste gezicht is de Wire een politieserie. Wie doorkijkt, ontdekt een grimmige aanklacht die elementen uit het stramien van politieseries gebruikt om de kijker op de hoogte te stellen van fundamentele problemen in de Amerikaanse binnensteden. (...) Het is fictie met de zeggingskracht van een documentaire, met acteurs die werkelijk ervaring hebben in de drugswereld of de politiek, en schrijvers die hun werk steeds journalistiek toetsen. (...)' VPRO Cinema (vprogids.nl): ‘Het duurt even voordat deze seri…Lees verder

Over Dominic West

CC BY 2.0 - Foto van/door Simon Kisner from london, england

Dominic Gerard Fe West (Sheffield, 15 oktober 1969) is een Engels acteur van Ierse afkomst. Hij won in 2012 een BAFTA Award voor zijn hoofdrol in de miniserie Appropriate Adult en werd datzelfde jaar genomineerd voor een Golden Globe voor zijn hoofdrol in de televisieserie The Hour. Daarnaast won hij onder meer een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast van de musicalfilm Chicago (2002). West maakte in 1995 zijn film- en acteerdebuut als de Earl van Richmond in de Shakespeare-verfilming Richard III.

Filmografie

  • Downton Abbey: A New Era (2022)
  • Tombraider (2018)
  • Colette (2018)
  • Testament of Youth (2014)
  • Pride (2014)
  • Burton & Taylor (televisiefilm, 2013)
  • John Carter (2012)
  • Arthur Christmas (2011)
  • The Awakening (2011)
  • Johnny English Reborn…Lees verder op Wikipedia