Beleef het in de bib!

De bib biedt zoveel meer dan enkel boeken!

Naast de gewone bibliotheekwerking kan je bij ons terecht voor zoveel meer. Een groot deel van onze activiteiten staan in het teken van leesbevordering, maar we laten ook onze creativiteit borrelen en leren graag bij.

Ontdek wat we zoal doen. Alle activiteiten vind je terug op de activiteitenpagina.

Schatten van vlieg

vlieg

Ga jij mee op zoek naar de schat?

Vlieg heeft overal schatten verstopt. In schilde kan je er dit jaar maar liefst 4 vinden!

Ontdek onze zoektocht

Sprookjesplein

sprookjesplein

Geniet met je kind van een voorleesmoment

Woensdagmiddag is een goed moment om tot rust te komen met een verhaaltje. Laat je inspireren door een leuk verhaal en snuister daarna tussen de boekjes met je kind of kleinkind.

Creabib

bloemschikken

Laat de creativiteit borrelen

Een keer in de maand toveren we de leeszaal om tot een creabib. Met een koffietje of een theetje gaan we samen rond de tafel aan de slag.

Leeskring

lezend persoon

Deel je leeservaring

Ben jij een persoon die graag de tijd neemt voor een boek?
Een persoon die graag de volledige verhaallijn analyseert en de personages stuk voor stuk wilt onthullen tot er nog maar weinig geheimen overblijven?

Dan is onze leeskring iets voor jou.

De Leesjury

Logo de Leesjury

Kies jouw topper

De Leesjury (vroeger KJV) is de leukste en grootste leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Elk jaar lezen, bespreken en beoordelen de Leesjury-leden een aantal titels. Aan het einde van het leesjaar stemmen ze voor hun favoriet. Je kan meelezen in een leesgroep of als internetjurylid.

Boekstart

Boekstart afbeelding

Ook voor baby's kan je voorlezen

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Als bibliotheek werken we hier graag aan mee, en doen we jaarlijks mee aan boekstart-dag.